Bemutatkozás | Híreink | Csoportok | Bölcsőde
Tehetségműhely | Alapítványok | Szervezeti felépítés
HÍREINK

Őszi hét 2009. - "Pörög-zörög arany levél Üzenetet küld rajta a szél."
2009. november 14.
Megtekintve 1584 alkalommal
Hirdette plakátunk az őszi rendezvénysorozatunkat, amely 2009. november 2-6-ig került megrendezésre.
Mindez jelképezte az új tanévet, valamint az ősz eljövetelét, új élményekkel, tapasztalatokkal.

Hagyományteremtő szándékkal hoztuk létre a rendezvénysorozatot a 2007/2008-as tanévben, mely ősszel és tavasszal ismétlődik. Úgy érezzük, hogy ez a kezdeményezés elérte a célját, mely cél változatlan maradt. Az óvodás gyermekeknek felkelteni, szinten tartani a nyitottságát, kíváncsiságát a környező világ iránt. Képességeiket, készségeiket a lehető legtöbb technikával, módszerrel fejleszteni.
A naponkénti események változatos módon új és új kihívásokra buzdították a gyermekeket. Megmutatva ügyességüket, kreativitásukat, tehetségüket.
Mindezek a programok nem voltak megterhelők a gyermekek számára, mivel szorosan kapcsolódtak az ősz témakörének folyamatosan feldolgozandó anyagaihoz, feladataihoz. Élményszerző séták előzték meg ezt a rendezvényt.
Ellátogattunk a Derecskei Néprajzi Múzeumba, aminek lehetőségét ezúton is szeretnénk megköszönni Nagy József tanár úrnak, a múzeum vezetőjének, megalapítójának.
Egy csoport végigkísérhette a kenyérsütés teljes folyamatát Zöld Gyuláné Margit néni jóvoltából. Egy-egy kenyérlángost is kaptak a gyermekek, amit ezúton szeretnénk megköszönni. A megsült kenyeret az óvodában szervezett, előzményül szolgáló Egészségnapon fogyasztották el a gyermekek a kézműves foglalkozások zárásaként, a közösen elkészített csalamádéval kiegészítve. Az Egészségnap programjához tartozott még a répatorta sütés, amit a Köztársaság úti óvoda nagycsoportja készített. Rendezvényünk programjaiba a tagintézményeink - Konyár, Sáránd, Tépe - óvodásai is bekapcsolódtak és sikeresen szerepeltek.


Torna az Egészségnapon

A programok a következő sorrendben zajlottak:
Hétfőn: A rajzverseny eredményeként elkészített kiállítás megnyitójára került sor. Rajzversenyünkre 114 rajz érkezett, ebből a szakértő zsűri 51 munkát választott ki díjazásra. Meglepetés ajándékot mindenki kapott.
A zsűri tagjainak felkértük: Buka Imréné rajzszakos pedagógust
Marczinné Berényi Anna rajzszakos pedagógust.
Munkájukat ezúton is köszönjük.


A rajzverseny néhány díjazottja

Kedden: A csoportok közti versengések, ügyességi játékok tették élménydússá a napot, "eseményt". Azonos korosztályú csoportok küzdöttek egymással ezen a napon. Sütemény volt minden résztvevő csoport jutalma.


Sportverseny

Szerdán: A versmondó verseny következett. Szülői közönség előtt 76 gyermeket hallgatott meg a szakértő zsűri. A gyermekek közül nagyon nehéz volt kiválasztani a legjobbakat, a legízesebben beszélőket. 37 gyermek kapott könyvjutalmat. A többiek is kaptak egy kis meglepetést.
A zsűri tagjainak felkértük: Csökmei Mihályné képviselőasszonyt
Rácz Anikó alpolgármester asszonyt, könyvtárost
Kiss Lászlóné könyvtárost.
Munkájukat köszönjük.


Versmondó verseny

Csütörtökön: A zenéé, a mozgásé volt a főszerep. Papp Rita koncertjén vettünk részt a Városi Művelődési Központ színháztermében.


Papp Rita koncert

Pénteken: Ünnepélyes díjátadással zártuk a hetet, ami a Városi Művelődési Központ színháztermében került megrendezésre. Meghallgattuk a díjazott versmondók verseit. Kivetítőn megcsodáltuk a díjazott rajzokat, megtapsoltuk a felsorakozott rajzoló gyermekeket. Megnéztük a konyári óvodások erre az alkalomra koreografált lakodalmas műsorát. A nap csattanójaként az óvónénik előadásában feldolgozott mesét láttuk, melynek címe a Szóló szőlő, mosolygó alma és a csengő barack volt.


Ünnepélyes díjátadó
Sikerekben bővelkedő hetet zártunk. Szeretnénk megköszönni a Városi Művelődési Központ vezetőjének, hogy rendelkezésünkre bocsátotta kétszer is a színháztermet, a dolgozóknak a lelkiismeretes munkájukat, valamint köszönjük valamennyi zsűritagnak, hogy elvállalták felkérésünkre a gyermekek zsűrizését.

Kiss Sándorné
Munkaközösség vezető
Korábbi híreink: