Bemutatkozás | Híreink | Csoportok | Bölcsőde
Tehetségműhely | Alapítványok | Szervezeti felépítés
HÍREINK

Szüreti hét a Nyuszi csoportban
2014. október 20.
Megtekintve 402 alkalommal
Beköszöntött az ősz. A gyermekek egy héten át a különböző tevékenységeken keresztül tapasztalatokat, ismereteket szereztek az ősszel érő gyümölcsök közül a szőlőről.

 Egy kedves szülő felajánlása révén, a gyermekeknek lehetősége volt megnézni és részt venni az igazi szőlőszedésben és mustkészítésben. Igazi szőlődarálót, szőlőprést állítottak fel az udvaron. Megnéztük és megneveztük a szüreteléshez szükséges eszközöket. Jó alkalom volt ez a szókincsük bővítésére is. Mindenki kipróbálhatta az erejét darálásnál, préselésnél, melyet nagyon élveztek. Mikor csordogált a must megkóstolták, volt, aki több pohárral is elfogyasztott. Megállapították milyen jó édes a must, még a darazsak is jöttek kóstolásra.

A hét lezárásaként a szülők, és a vendégek számára lehetőség nyílt az óvodai életbe történő betekintésre, a gyermekekkel együttes játékra, mozgásra, egyéb tevékenységekre.
Az óvó nénik hangulatos szüreti díszbe öltöztették a tornatermet. A belépő egy szőlőfürt volt.
A mulatságot ügyességi játékokkal nyitottuk, majd a kreativitás kapott főszerepet. A szülők gyermekeikkel közösen gyümölcs-, és zöldségbábokat készítettek. Miután mindenki kiélhette kreativitását, a szüreti dalok eléneklése, eljátszása következett. A gyermekek dalcsokra remek hangulatot teremtett, szemmel láthatóan mindenki még jobban érezte magát a szüreti mulatságon. A szőlős dobálós pitét, amelyet a gyermekkel együtt sütöttünk délelőtt folyamán nagy élvezettel fogyasztotta a rendezvény apraja, nagyja.

Ez a nap közelebb hozta a szülőket is az óvodához. Jó volt látni, hogy anyukák, nagymamák, testvérek együtt dolgoztak, alkottak, énekeltek a gyermekekkel. Rácsodálkoztak a kész „művekre” és a másik szülővel is volt idejük beszélgetni. Közben kattogott
a fényképezőgép, igyekeztünk megörökíteni, hogy legyen maradandó emlék erről a napról.
A végén mindenkinek szőlős kitűzővel kedveskedtünk.  Élményekben gazdag, tartalmas napot hagytunk magunk mögött, reméljük jövőre is hasonlóan jó hangulatban lehet majd részünk!

Nagy Éva 

Óvodapedagógus 

Intézményvezető-helyettes