Bemutatkozás | Híreink | Csoportok | Bölcsőde
Tehetségműhely | Alapítványok | Szervezeti felépítés
HÍREINK

„Zöld kaland” kalandtúra
2019. február 18.
Megtekintve 107 alkalommal
„Zöld kaland” kalandtúra

2019. február 14-én a „Zöld kaland” tehetségműhelybe járó gyermekekkel ellátogattunk a Debrecen Kartács utcai Nagyerdei Erdészeti Erdei Iskolába. Vadetetéssel és nyomkövetéssel  egybekötött téli „tanösvénytúrán” vettünk részt. Már az odautunk is izgalmakkal teli volt, mert távolsági busszal és villamossal közelítettük meg a helyszínt.

A kedves fogadtatás után elhelyezkedtünk a teremben és elfogyasztottuk a tízórainkat. Étkezés közben az ablakon keresztül megláttunk egy téli álmából felébredt kismókust, mely éppen élelmet keresett. Bizony nem könnyű a tél az erdei állatoknak, hiszen tél végén az erdőkben egyre kevesebb táplálékot találnak. Mi gondoltunk erre és hoztunk magunkkal gyümölcsöt és zöldségféléket, amit a gyerekek elhelyeztek egy olyan helyen, melyet a vadállatok sűrűn látogatnak. Hogy hová, azt a „nyomozásunk”, nyomkövetésünk során találtuk meg.

A Borostyán tanösvényen történő séta közben még számtalan izgalmas felfedezés várt ránk. Megismertük az erdőt  és annak élővilágát, felismertük és megneveztük a vadállatok jellemző jegyeit, meglestük a hazánkban telelő madárfajok lakmározását a feltöltött madáretetőknél.

Mint minden foglalkozásunkon, a mai napon is formáltuk a gyerekek környezettudatos magatartását, az állatok szeretetére, védelmére neveltünk. Rengeteg új kifejezéssel bővült a gyerekek szókincse, csodálatos élményekkel, ismeretekkel gazdagodva tértünk vissza az óvodába.

Szabóné Vass Márta