Bemutatkozás | Híreink | Csoportok | Bölcsőde
Tehetségműhely | Alapítványok | Szervezeti felépítés
HÍREINK

Egészségsziget titkai
2013. november 12.
Megtekintve 470 alkalommal
A Mese- Vár Óvoda és Bölcsőde Hétszínvirág csoportjában 2013. október 7-11-ig az „Egészségsziget titkai” címmel témahetet tartottunk.

 Egészségsziget titkai 

Napjainkban egyre több gyerek küzd mozgáshiánnyal, táplálkozási problémákkal. Sajnos egyre népszerűbb a készételek és a sok édesség fogyasztása. Emiatt nagyon fontos, hogy az óvoda összefogjon a családokkal, programot alkosson az egészséges táplálkozásért és a rendszeres mozgásért.

 

A Mese- Vár Óvoda és Bölcsőde Hétszínvirág csoportjában 2013. október 7-11-ig az „Egészségsziget titkai” címmel témahetet tartottunk, a TÁMOP 3.2.13-12/1-2012-0156 pályázat keretében, a Derecske Városi Művelődési Központtal közösen.

Azért került sor e téma kiválasztására, mert óvodánkban fontosnak tartjuk, a helyes táplálkozást és a testmozgást. Véleményünk szerint az egészséges életmóddal kapcsolatos pozitív szokások kialakítását már óvodáskorban el kell kezdeni.

Az volt a célunk, hogy a szülők is megérezzék: erről nem csak beszélni kell a családban, hanem mintát adni, időt szakítani rá a sűrű hétköznapokban is, hiszen a felelősség az övéké ezen a területen is.

Programjainkba próbáltuk a családokat minél nagyobb mértékben bevonni.

A témahét első napján a családi vetélkedő során szerzett közös élmény kellő motivációnak bizonyult, a résztvevők között sok vidám, mosolygós arcot lehetett látni. A hangulat és az aktivitás csak fokozódott, ahogy teltek a napok. Közös mozgásra ösztönöztük a gyerekeket és szüleiket, amikor együtt kerékpároztunk a Derecske és Tépe közötti kerékpárúton.

A programok csúcspontja a pénteki mesedramatizálás volt. A gyerekek arca minden érzelmükről árulkodott, ahogy nézték anyukájukat, nagypapát, és a két óvó nénijüket, akik a „Mese a vízilóról, aki félt az oltástól” című mese feldolgozását adták elő.

Úgy gondoljuk, hogy nagyon élménygazdag és eredményes volt ez a témahét, hiteles és motiváló hozzáállást mutattak a szülők, ami mindenki számára példaértékű lehet.

Köszönjük nektek KEDVES SZÜLŐK!        

Csak így érdemes, ha a gyermekünkről van szó.

 

Luxeder Lászlóné, Varga Sándorné óvónéni, Varró Gyuláné Intézményvezető 

                       

Képek:

Korábbi híreink:
2013. november 05. - 2013 ŐSZI HÉT
2013. november 04. - Kis „Teddy doktorok”az óvodában!
2013. augusztus 02. - Óvodapszichológusi pályázat
2013. július 31. - 4 fő pedagógiai asszisztens
2013. július 30. - pedagógiai asszisztens pályázat