Bemutatkozás | Híreink | Csoportok | Bölcsőde
Tehetségműhely | Alapítványok | Szervezeti felépítés
HÍREINK

Környezetbarát szemlélet alakítása az óvodában
2013. november 12.
Megtekintve 489 alkalommal
A természet varázsát ontja bőven a fűben, a virágban és a kőben” című pályázat keretein belül komplex témahetet állítottunk össze.

 Környezetbarát szemlélet alakítása az óvodában

 

Óvodánk fontosnak tartja a természet- és környezet védelmi feladatokat. Pedagógiai munkánk során megalapozzuk a külső világ sokszínű tevékeny felfedezésével a környezethez fűződő pozitív érzelmi viszony kialakulását, környezetbarát szemléletet, környezettudatos magatartásformát.

 

A TÁMOP-3.2.13-12/1-2012-0156 „A természet varázsát ontja bőven a fűben, a virágban és a kőben” című pályázat keretein belül komplex témahetet állítottunk össze.

Tevékenységeinkkel szeretnénk elérni, hogy  alakuljon ki a gyerekek környezettudatos magatartása és életviteli szokásaik pozitív irányba formálódjanak.

Arra törekedtünk, hogy a gyerekek megismerhessék hazánk közelebbi és távolabbi jellegzetességeit, mindezek mellett figyelembe vettük a helyi sajátosságokat is.

Így került sor a Napsugár és Csutkamanó csoportok kirándulására, a Hortobágyi Nemzeti Parkba, ahol a gyerekek megtekintették a korszerű és látványos Madárkórházat, az egyedi kialakítású játszótér játékait próbálhatták ki, ahol a sasos gyerekröptető játék bizonyult a legnépszerűbbnek. A nap folyamán a hagyományos Hortobágyi gazdasági udvar házi állatainak életmódjával és azok gondozásával ismerkedhettek meg a csoportok.

A hét során lovas szekérrel látogattak ki a helyi szőlőskertbe, ahol szőlőszedés és diógyűjtés várta a gyerekeket, közben az őszi határ varázslatos színeit csodálhatták meg. A szelektív hulladékgyűjtés és az újrahasznosítás fontosságát kihangsúlyozva, a csoportok hulladékot gyűjtöttek majd, közösen barkácsoltak pillangót, katicabogarat és papír zsebkendő tartót.

Célunk az, hogy a tartalmas hét során átélt élmények és tapasztalatok hozzájáruljanak a felnövekvő, majdani iskolás gyerekek környezettudatos szokásainak kialakulásához.

A közreműködők segítségét ezúton szeretnénk megköszönni.

Csizmadia Marianna

 

Óvodapedagógus

Képek:

Korábbi híreink:
2013. november 12. - Egészségsziget titkai
2013. november 05. - 2013 ŐSZI HÉT
2013. november 04. - Kis „Teddy doktorok”az óvodában!
2013. augusztus 02. - Óvodapszichológusi pályázat
2013. július 31. - 4 fő pedagógiai asszisztens