KÖSZÖNTŐ

Szeretettel köszöntjük önöket a Mese-Vár Óvoda és Bölcsőde honlapján. Reméljük a honlap segítségével több információt, átfogóbb képet kapnak intézményünkről. Büszkék vagyunk az itt folyó pedagógiai munkára, a kultúrált környezetre, gyermekeinkre. Köszönjük a sok segítséget, amit a várostól, a szülőktől, támogatóktól kapunk.

Mese-Vár Óvoda és Bölcsőde

HÍREINK

Élhetőbb gyermekkor a Derecskei Járásban
2019. február 18.
Megtekintve 81 alkalommal
Élhetőbb gyermekkor a Derecskei Járásban

 Hírek a Mese – Vár óvodából

 

2019. 01. 29-én két nagycsoport, a Csutkamanó és Gézengúz csoportok egy egész délelőttöt töltöttek el az „Élhetőbb gyermekkor a Derecskei Járásban” című EFOP-1.4.2-16-2016-00027 azonosítószámú projekt keretében szervezett prevenciós rendezvényen.

Három témában voltak nemcsak nézők, de aktív résztvevők is a gyermekek. Először a Létavértesi Sc’97 Sportegyesület Judo szakosztályának bemutatója során a cselgáncs alapjaival ismerkedhettek meg és ki is próbálhatták a fogásmódokat.

Aztán a Rendőrség Közlekedésrendészeti Osztály munkatársa a kerékpár felszereltségéről és a biztonságos közlekedésről tartott előadást a gyermekeknek és Robo Tamás rendőrfőtörzs őrmester/robotrendőr tornáztatta és táncoltatta meg őket.  

Nagy lendülettel és örömmel végezték a gyakorlatokat „Robo Tamás” útmutatásai alapján a gyermekek.

Végül Barta Andrea védőnő tartott interaktív előadást az egészséges táplálkozás fontosságáról, ahol a bemutatott  ételeket, élelmiszereket csoportosították különböző kategóriák szerint.

Ízletes gyümölcssalátával kínálták a gyermekeket Antalné Nagy Mónika szakmai vezető és munkatársai.

Kézműveskedés keretében nyuszi bábot készítettek a gyerekek és népmesét tartalmazó kifestőt is kaptak ajándékba,  melyeket haza is vihettek.

Másnap egészséges élelmiszerekből készített falatkákat fogyaszthattak az óvodások.

Köszönjük a lehetőséget a szervezőknek, hogy résztvevői lehettünk a tartalmas, hasznos délelőttnek.

 

Szakállas Gyuláné

 
<<< Korábbi híreink >>>