Csip-csirip
Manók-háza
Mütyür-kör
Röppentyűk
Tudorkák
Turbó Csigák
Tűzmadár
Zöld Kaland

Mese - Vár Óvoda és Bölcsőde Manók-háza tehetséggondozó műhely

Tehetségműhelyünk 10 éve működik, elsőként kapcsolódtunk a tehetségfejlesztésbe.

Nagy sikerrel működünk, szívesen járnak hozzánk a gyerekek. Kicsit mások vagyunk, mint a többi műhely, a mi foglalkozásaink csupa játékból állnak, kevés eszközzel. A mi eszközünk a testünk, a szavaink, a gondolataink, a mimikánk, a gesztusaink.

A nevünk Manók-háza, erre a kis időre átváltozunk, átszellemülünk, manókká, mesebeli lényekké, állatok, tárgyak leszünk vagy amik szeretnénk. Fontosak számunkra a szimbólumok. Minden évben kis jelvényeket készítünk a gyerekeknek. Közös rajzot készítünk a manókról. Nagyon szép a műhelyünk, hangulatos foglakozások méltó helyéül szolgál. A műhelyünk falára régi óvodásaink festettek, amit felhasználunk játékainkban, amiről akár mesélni is tudunk.

A beválogatás általában úgy történik, hogy a csoportvezető óvó nénik szokták ajánlani az 5-6 éves gyerekeket, az előző két év tapasztalatai alapján. Már 3-4 éves kortól kezdődően ilyen szempontból is figyeljük a gyerekeket. A műhelyfoglalkozáson való részvétel fontos kritériumai, vagyis milyen képességekkel rendelkezzenek a műhelybe kerülő gyerekek. Az elvárásokhoz, célokhoz éves tervet, programot készítünk, melyek különböző drámajátékok gyűjteményét tartalmazzák.

Az utóbbi egy évben Tasi Istvánné nyugdíjba vonulását követően Szőllősi Erika vette át a műhely vezetését.

Szőllősi Albertné

Szőllősi Erika

műhelyvezetők