Csip-csirip
Manók-háza
Mütyür-kör
Röppentyűk
Tudorkák
Turbó Csigák
Tűzmadár
Zöld Kaland

Mese - Vár Óvoda és Bölcsőde sporttehetséggondozó műhelyei

2011. szeptemberben indítottuk el a Turbó Csigák és Ugró Lurkók sport tehetséggondozó műhelyeinket jó mozgású és sportolni szerető gyermekeknek. A műhelybe való bekerülés óvodapedagógus ajánlással, szülői támogatással, érdeklődés és képesség felmérés alapján történik. A foglalkozásokat az óvoda tornatermében, az óvoda udvarán, a Derecskei sporttelep kondi parkjában, a Derecskei sporttelep sportpályán tartjuk.

A Magyar Labdarúgó Szövetség által kiírt OTP Bank Bozsik-programban veszünk részt Egyesületi és Intézményi szinten. A tehetséggondozó műhelyek keretén belül az ovi foci alapjaival ismerkedünk meg. A csapat tagjai őszi és tavaszi sporteseményeken (ovi-foci fesztiválokon) vesznek részt.

Aktualitásnak megfelelő foglalkozásokat is tartunk, ha ünnepnapra esik
a műhelyfoglalkozás. Ilyenkor az aktualitásnak megfelelő játékos, sport tevékenységeket játszunk.
A játékos feladatokat a gyerekek lelkesen, jó hangulatban, kitartással hajtják végre.

A gyermekeknek évközben fejlődik az állóképességük, mozgáskoordinációjuk, erőnlétük. Fontos feladatnak tartjuk az egészséges életmódra, szabadidő hasznos eltöltésére nevelést
és a személyiség fejlesztést is.

Év végére azt tapasztaljuk, hogy a gyermekek még jobban megszeretik a mozgást, megismerik a labdarúgás alapvető technikai elemeit, a fair play szellemiséget, a sporton keresztül fejlődik az általános értelmi, szociális és testi képességük. A közösen átélt pozitív sikerélmények alakítják a gyermekek, aktivitását, közösségformálását.

Aranyné Fogarasi Julianna

Nagy Éva

műhelyvezetők