Csip-csirip
Manók-háza
Mütyür-kör
Röppentyűk
Tudorkák
Turbó Csigák
Tűzmadár
Zöld Kaland

Mese - Vár Óvoda és Bölcsőde Tudorkák tehetséggondozó műhely

Mi logikai tehetségműhely vagyunk, ahol táblajátékokkal ismertetjük meg a gyerekeket.

Műhelyünk célja a kiemelkedő képességű, kreatív gyerekek felfedezése, személyiségük optimális kibontakoztatása, a tehetségek elkallódásának megelőzése, a kiváló értelmi képességekkel rendelkező, de alul teljesítő gyerekek fejlesztése mellett, a szabadidő igényes, tartalmas eltöltése, a társas élet, a szociabilitás erősítése.

Műhelyünk feladata a gyermekek logikus gondolkodásának, kognitív képességeinek fejlesztése (figyelem, emlékezet, képzelet, gondolkodás). Kompetenciák, intelligenciák fejlesztése (térbeli tájékozódás, interperszonális és intraperszonális kapcsolatok, vállalkozási, döntési, kommunikációs készségek) fejlesztése. Szociális készségek (siker-kudarc elviselése, önfegyelem, kitartásra nevelés, fair-play szellem, türelem) fejlesztése.

Azoknak a nagycsoportos gyerekeknek szól a műhely, akiket saját óvó nénijük ajánlott be, akik kicsit másképp gondolkodnak, szeretik a logikai játékokat, érdekli őket a több megoldás lehetősége, jó a térlátásuk. A beajánláson felül játékos feladatokkal teszteljük a gyerekek gondolkodás módjának eredetiségét, kreativitását, figyelemtartósságát, emlékezetét, koncentrációs képességét. Kis létszámmal működik műhelyünk, hiszen a játékok szabályát lépésről-lépésre, folyamatosan kontrollálni, magyarázni kell, hogy azok jól rögzüljenek. A sokszori gyakorlásnak nagy szerepe van abban, hogy ne csak véletlenszerűen rakják a bábukat az adott játékban, hanem taktikázzanak is, valamint gondolkodjanak előre.

Gáti Sándorné

Nagyné Békési Rita

műhelyvezetők