Bemutatkozás | Híreink | Csoportok | Bölcsőde
Tehetségműhely | Alapítványok | Szervezeti felépítés
HÍREINK

Így telt az Őszi hetünk
2015. december 11.
Megtekintve 420 alkalommal
„Őszköszöntő” rendezvény sorozatunk.

 „Itt van az ősz, elmúlt a nyár

Kelepel a gólya madár”

 Hagyományainkhoz híven, idén is megrendezésre került óvodánkban „Őszköszöntő” rendezvény sorozatunk.

Színesebbnél színesebb eseményeken vehettek részt az óvodába járó gyermekek november 9 és 13 között. Minden csoport izgatottan készült a különböző megmérettetésekre.

Hétfőn ünnepélyes keretek között nyitotta meg a rendezvényt óvodánk vezetője, Varró Gyuláné a tornateremben. Itt volt megtekinthető a Varázskezek rajzpályázatra készített alkotások sokasága, illetve a csoportok közös képei, melyeket a héten az óvoda nyitva tartásakor folyamatosan lehetett látogatni.

Kedden a „Daloló délelőtt” került megrendezésre, ahol őszi témájú dalokat hallhatott a közönség. Az egyéni fellépők mellett hallhattunk páros előadásokat is.

Szerdán, a „Verselő óvodások napján „gyönyörű őszi verseket adtak elő a gyermekek.

Csütörtökön Perdülj, fordulj-„Ügyeskedj velünk” címmel csoportok közti versengések, ügyességi játékok színesítették a programot a tornateremben. A csapatokat nagycsoportos korú gyermekek alkották.

Pénteken, a rendezvényzáró gálaműsorán, köszöntöttük a díjazott gyermekeket, akik átvehették nyereményüket. Felléptek a Tűzmadár tehetségműhelybe járó gyermekek, majd végezetül az óvónők mesedramatizációját nézhették meg a vendégek. Idén Csukás István: Sün Balázs című verses meséjére esett az óvónők választása. A mesét november 24-én ismét előadták az óvónők az óvodába járó összes gyermeknek, hogy a díjazottakon túl mindenki részesülhessen az élményben.

 Az énekes és a verselő délelőtt eseményein a fellépő gyermekek szülei, hozzátartozói is részt vehettek.  A gálaműsorra a díjazott gyermekek és szüleik kaptak meghívást.

Minden gyermek, aki részt vett a rajz, ének, vagy versmondó versenyen, őszi falevél nyakláncot és emléklapot kapott. Az ügyességi versenyen résztvevők érmeket szereztek, a díjazottak pedig ezen túl különböző mesés könyvekkel tértek haza. 

Szabóné Vass Márta

Óvodapedagógus