Bemutatkozás | Híreink | Csoportok | Bölcsőde
Tehetségműhely | Alapítványok | Szervezeti felépítés
HÍREINK

„ Pörögnek zörögnek az őszi levelek”-őszi hét az óvodában.
2017. december 11.
Megtekintve 276 alkalommal
A Mese-Vár Óvoda és Bölcsőde hagyományaihoz híven idén is megrendezte az őszi hét rendezvénysorozatát, mely nagyon sok élményt szerzett főleg a gyerekeknek, de szüleiknek és óvónénieiknek is.

 Hétfőn az aulában már megtekinthetőek voltak a gyermekek által készítet alkotások, melyek a„varázskezek”rajzpályázatra készűltek. Ezekből választotta ki a nyugdíjas óvónénikből álló zsűri a számukra legjobb alkotásokat. Aztán szintén hétfőn a mozgásé volt a főszerep „ perdülj , fordulj ügyeskedj velünk!” A nagycsoportosok közötti ügyességi játékok zajlottak ahol a kisebbek szúrkoltak. A legeredményesebben szereplő csoportok gyermekei érmet kaptak.

Kedden rendeztük meg a „ verselő délelőtt „napját, melyen a legkisebbektől a nagycsoportosokig számos kisgyerek bátran, ügyesen elmondhatta az őszi versét a kis színpadon, melyet szintén nyugdíjas óvónénik és a vezető óvónő értékelték.

Szerdán a „ daloló délelőttön „ őszi témájú dalokat adhattak elő  a gyerekek a kis pódiumon. Egyéni fellépések mellett hallhattunk páros produkciókat is. A kis óvodások újból bizonyították rátermettségüket, és éneklési kedvüket a zsűri előtt. A nyugdíjas óvónéniknek, Bíróné Péntek Edit tanár néninek akik alkották a zsűrit nagyon nehéz volt  kiválasztaniuk a sok csengő hangú, ügyes kis fellépők közül a legjobbakat. Az elmúlt két napon a fellépő gyerekek szülei, hozzátartozói is résztvehettek.

Csütörtökön a rendezvényzáró gálaműsoron köszöntötték a díjazott gyermekeket-a rajzosokat, énekeseket, versmondókat, melyre meghívást kaptak a díjazott gyereke szülei is.

A rendezvény szponzorálásáért köszönetet mondunk a Derecskei Óvodás Gyermekekért Közhasznú Alapítványnak, az Alföldi Nyomda Zrt. -nek valamint Fórián Sándor papír írószer kiskereskedőnek.

A Derecskei Szociális , Család és Gyermekjóléti Központ közös alkotó, játékos délelőttöt  szervezett a családoknak, óvodai csoportoknak, az” óvodai és iskolai szociális segítő tevékeny fejlesztése” című  pályázat keretén belül.

Örülünk, hogy az idén szintén ilyen színvonalas, vidám, tartalmas rendezvényt tudtunk tartani, mellyel elbúcsúztattuk az őszt és az óvodás gyerekek várhatják a mikulást.

Fülöpné Ulics Andrea

Óvodapedagógus

 

 
Korábbi híreink:
2017. november 13. - ŐSZI HÉT RENDEZVÉNYSOROZATUNK
2017. október 05. - Szüretelt a Tündér csoport
2017. szeptember 28. - Almáskerti kirándulás
2017. szeptember 25. - Részt vettünk a Zöld Óvodák találkozóján
2017. szeptember 25. - Felhívás-felkérés Szülők részére