Bemutatkozás | Híreink | Csoportok | Bölcsőde
Tehetségműhely | Alapítványok | Szervezeti felépítés
HÍREINK

Kolozsváron jártunk
2018. január 19.
Megtekintve 441 alkalommal
Beszámoló a Kiskurutty Játéktanoda vetélkedőről

A derecskei Mese – Vár Óvoda és Bölcsőde december 15-16-án, Kolozsváron járt a Hársfaillat Napközi otthonos Óvodában. A Kolozsvári testvéróvodai látogatásra a VI. Kiskurutty Játéktanoda vetélkedő kapcsán került sor, melyre óvodánkból két csapat nevezett: Geszti Eszti és Geszti Guszti néven. A csapatokat középsős és nagycsoportos óvodások alkották, így a delegációnk gyermekekből, szülőkből és óvodapedagógusainkból állt össze.

Pénteken érkeztünk meg Kolozsvárra, ahol először a gyermekek szétnéztek az ottani óvoda csoportszobáiban, majd elfoglaltuk szálláshelyünket a Református Kollégiumban.

Este nagy sétát tettünk Kolozsvár szívében, központjában, ahol a Főtéren és az utcákon megcsodálhattuk a kivilágítást, a történelmi épületeket, emlékhelyeket, szobrokat és megnézhettük a kirakodóvásárt.

Másnap szombaton került délelőtt sor a vetélkedőre, amelynek főszereplői Marék Veronika története alapján Kipp Kopp és Tipp Topp voltak. Ez a mese volt az alapja a játéknak. A csapatoknak óvónői és szülői segítség nélkül a játékvezető közvetítésével kellett helytállniuk, összedolgozniuk, együttesen megoldaniuk a próbákat. Bár a feladatok kicsit nehezek és hosszúak voltak, a gyerekek kitartóan és ügyesen haladtak feladatról feladatra. A szünetekben és a játék végén a vendéglátóink kedveskedtek tízóraival, süteményekkel és tortával, melynek nagyon örültek a játékosok.

A vetélkedő végén pedig a közös ajándékozás, jutalomosztás következett. A gyerekek nagyon örültek a jól megérdemelt ajándékoknak, hisz ők voltak a főszereplői a vetélkedőnek.

Jutalmul még a Kolozsvári Julius Meinl bevásárlóközpont Játszóházában is levezethették a feszültséget.

 

Tóthné Bene Judit

Intézményvezető helyettes