Bemutatkozás | Híreink | Csoportok | Bölcsőde
Tehetségműhely | Alapítványok | Szervezeti felépítés
HÍREINK

Műhelyfoglalkozás: az egészségnevelés helyi sajátosságai, „jó gyakorlat” bemutatásával a derecskei Mese - Vár Óvodában
2019. október 25.
Megtekintve 161 alkalommal
A derecskei Mese – Vár Óvoda és Bölcsőde intézményünkben 2019. október 22-én műhelymunkát szerveztünk 38 óvodapedagógus számára.

 Az érdeklődők Hajdú-Bihar megye településeiről (Püspökladány, Konyár, Sáránd, Hajdúszoboszló, Berettyóújfalu, Hajdúhadház, Váncsod, stb.) érkeztek óvodánkba és az egészségfejlesztés témában hallhattak előadásokat és nézhettek „Jó gyakorlatot”.

A napot Erdőháti Imréné az Oktatási Hivatal munkatársa nyitotta meg, majd a megjelenteket Nagy Éva az intézmény vezetője köszöntötte.

A szakmai műhelymunka első felében Nagy Éva előadásai során elméleti felvetések és gyakorlati megoldási lehetőségek egyaránt megjelentek. Az előadások meghallgatása után beszélgetésre, véleménycserére volt lehetőség, amely rámutatott arra, hogy a felgyorsult világ egyre újabb egészségvédő/egészségfejlesztő feladatok elé állítja az óvodai nevelést. Továbbá az óvodai egészségnevelés megalapozó jelentőségű a személyiségfejlesztésben és a speciális egészségfejlesztő szempontokra, módszerekre az óvodapedagógusnak tudatosan kell felkészülnie.

A szakmai műhelymunka második fele a „Jó gyakorlat”-tal folytatódott, ahol Aranyné Fogarasi Julianna óvodapedagógus arra mutatott példát, hogy az egészségfejlesztés a mozgás és esélyegyenlőség által hogyan épül be óvodai életünkbe. A „Turbó Csigák” és a „Röppentyűk” sport tehetséggondozó műhelyekbe járó gyermekek mutatták be a „Mozgáskotta” módszerét. Az óvodapedagógusok ötleteket kaptak a „Mozgáskotta” változatos használatára, gyakorlataiból, valamint megismerték előnyeit, a gyermekek személyiségének fejlesztésére gyakorolt hatását.

A műhelymunka az EFOP-3.1.3-16-2016-00001 Társadalmi felzárkózási és integrációs köznevelési intézkedések támogatásával (Esélyteremtő Óvoda) került megrendezésre.

  

            Nagy Éva, Aranyné Fogarasi Julianna    műhelyvezetők

Képek: