Bemutatkozás | Híreink | Csoportok | Bölcsőde
Tehetségműhely | Alapítványok | Szervezeti felépítés
HÍREINK

Óvodánk büszkesége
2011. május 19.
Megtekintve 1457 alkalommal
A család nemzetközi napja alkalmából a TIKKK Tudományos Ismeretterjesztő és Kulturális Kutatási Központ Közhasznú Egyesület rajzpályázatot hirdetett az „Én családom” címmel.

A rajzpályázat célkitűzése:
A társadalom kezdetei óta a családok tovább adták az értékeket, a hagyományokat, és nem utolsó sorban a hitet, a család egy olyan erős közösség, amely komoly hatást gyakorol a gyermek fejlődésére, lelkiismerete, felelősségtudata és önkritikája kialakulására. Az ember a családi minta segítségével tanulja meg, hogyan viszonyuljon embertársaihoz, itt tapasztalja meg mit jelent szeretni, majd találkozik azokkal a korlátokkal, amelyek felnőttként is végigkísérik életét.
A családok nagyban különböznek egymástól, ez a család felépítésében és szerkezetében egyaránt megnyilvánul. Olykor kedvezőtlen körülmények között élnek és hátrányos helyzetben látják el mindennapi teendőiket. Kiemelt célja, hogy a kezdeményezés a figyelmet a családra, a társadalom legfontosabb „intézményére” irányítsa. Ugyanakkor a család élete, megélhetése az azt alkotó egyének boldogulásán is múlik.
A megmérettetésre 4 országból – Magyarország, Németország, Erdély (Románia), Vajdaság (Szerbia) – 49 településről összesen 655 alkotás érkezett. A felhívásra Óvodánk – derecskei Mese-Vár Óvoda és Bölcsőde is bekapcsolódott. Óvodánkban évek óta rendszeresen rendezünk rajzversenyeket, ahol a gyerekek magas számban vesznek részt.
A 2010/11-es Tanévben regisztráltuk magunkat a Tehetségpontban és beindítottuk két tehetségműhelyünket, melyből az egyik a „Mütyür-kör” néven alakult kézműves műhely.
A műhelyben járó gyerekek rajzai közül 11 gyerek rajzával neveztünk, ezen a versenyen az óvodai csoportokban készült és elküldött 35 szánú rajzból.
Meglepetésünkre és nagy örömünkre a 3-7 éves kategóriában az arany fokozatot Baricsa Kitti nagycsoportos óvodás (Gézengúz csoport) a tehetségműhely egyik tagja nyerte. Ezúton is gratulálunk neki.
Fődíjazásban részesült:-3-7 éves kategóriában 3 fő
-6-11 éves kategóriában 3 fő
-12 évestől kezdődően 3 fő
A fődíjakon kívül 56 különdíjat ítélt oda a zsűri, továbbá 49 alkotót részesített oklevélben dicséretes teljesítményért.
A rendezvény kapcsolódott a Család Nemzetközi Napjához és a „2011 az Önkéntesség Európa Éve” című programsorozathoz. Része volt az OTP. Flagship Team projektjének, mellyel a hátrányos helyzetű családokra igyekeztek felhívni a figyelmet.
A díjátadásra 2011. május 15-én Debrecenbe került sor, ahol Kitti személyesen, családja kíséretében vette át megérdemelt jutalmát.
A díjazott alkotások a TIKKK Mini Galériában kerültek bemutatásra vitrinkiállítás formájában, és vándorkiállítás keretében lesznek láthatók a nevezettek helyszínein, határainkon túl is.

Műhelyvezetők: Szabó Lajosné
Kiss Sándorné
 

Képek:











Korábbi híreink:
2011. május 16. - Köszönet az egy százalékért
2011. május 06. - Papírgyűjtés
2011. április 18. - 2010/2011-es tanév Tavaszi hét rendezvénysorozat: április 11-15.
2011. április 07. - Szülői értekezlet
2011. április 04. - Gergely-járás