Bemutatkozás | Híreink | Csoportok | Bölcsőde
Tehetségműhely | Alapítványok | Szervezeti felépítés
HÍREINK

„Zöld Óvoda” cím
2020. február 01.
Megtekintve 190 alkalommal
Az újév januárja sikereket hozott óvodánknak. Eredményes pályázás után harmadszor is elnyertük a „Zöld Óvoda” címet. Az ünnepélyes eredményhirdetésre és az oklevelek átadására 2020. január 23-án szakmai nap keretében került sor Budapesten a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban, a Vajdahunyadvárban. Az oklevelet László Tibor Zoltán, az Agrárminisztérium környezetvédelemért felelős helyettes államtitkára és Kisfaludy László, az Emberi Erőforrások Minisztériuma köznevelésért felelős államtitkára adta át Nagy Éva intézményvezetőnek, akit elkísért Szabóné Vass Márta és Andrási Tiborné pályázatíró óvodapedagógusok.

 A szakmai nap keretében négy előadás is elhangzott a természet közeli - erdei - környezettudatos nevelés témakörében.

Elsőként „Magyarországon a természet közeli óvoda kezdeményezés és a Visegrádi Alap által támogatott projekt bemutatása” címmel Wächter Balázs, a Farm-Alapú Nevelésért Egyesület, Horváthné Gfellner Csilla és Gerendai Zsuzsanna óvónők pedig a Gödöllői Szabad Waldorf Óvoda képviseletében tartottak előadást.

Ezt követte a „Rousseaui természetelvű óvodai nevelési program bemutatása, és annak gyakorlati alkalmazása” című előadás. Gál Judit az egri Benedek Elek Óvoda vezetője az elméleti hátteret ismertette, Krinszkiné Dulai Judit, a Bervavölgyi Tagóvoda vezetője pedig a gyakorlati tapasztalataikról, a megvalósulásról számolt be.

Bagi Márta mesterpedagógus, a Zuglói Napraforgó Óvoda vezetője „Ahogy anno a nagymamám...” című előadásában ismertette több éves projektjük élményeit, tapasztalatait.

A szakmai blokk utolsó előadásában Geröly Krisztina, a Nagykanizsa Központi Óvoda intézményvezető helyettese, az Erasmus + program „Life” projekt koordinátora mutatta be nemzetközi programjukat „Környezeti mozgóprogram gyermekeknek” címmel.

Az Agrárminisztérium helyettes államtitkárának, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériuma helyettes államtitkárának köszöntője után a Katolikus Iskolaközpont Patrona Hungariae Óvodájának Farsangi alakoskodók című néptáncműsorát élvezhette a nagy számban megjelent díjazott és meghívott vendég.

 

Az esemény az oklevelek ünnepélyes átadásával zárult.

 

                                                             Nagy Éva 

                                                        intézményvezető

 

 

 

Képek:

Korábbi híreink:
2020. január 17. - Szülői értekezleteink
2020. január 01. - Újévi köszöntő
2019. december 20. - Karácsonyi köszöntő
2019. december 19. - 2019 decemberi évzárás
2019. december 17. - "Mindenki karácsonyfája" díszítése