Bemutatkozás | Híreink | Csoportok | Bölcsőde
Tehetségműhely | Alapítványok | Szervezeti felépítés
HÍREINK

Megkezdődtek az új óvoda építési munkálatai
2010. február 26.
Megtekintve 1250 alkalommal
2010. január 4-én a bontási munkálatokkal megkezdődött az akadálymentes és környezetbarát üzemeltetésű óvodai építés munkálata.

A Projekt biztosítja majd a minőségi nevelőmunkához szükséges infrastruktúra megteremtését, amihez a mozgáskorlátozott gyerekek is hozzáférhetnek.
A Társadalmi Megújulás Operatív Programmal kiegészítve szakmai fejlesztésre is sor kerül.
A gyermekek különböző fejlettségi szintje szükségessé teszi a kompetencia alapú képzést. Ehhez ideális környezet lett az új épület, melyben minden adott lesz ahhoz, hogy a gyerekek olyan környezetben nőhessenek fel, amely életre szóló élményt nyújthat számukra.
A beruházás során 12 óvodai csoport és 2 bölcsődei csoport váltja ki a jelenleg 4 telephelyen működő intézményt. Az építés során 2 tornaszoba, logopédiai, és egyéni fejlesztő szoba is kialakításra is kerül. A régi konyha az óvodánk részére megújult tálalókonyhává alakul és bővül 40 adagos főzőkonyhával a bölcsődések részére.
Az udvar 3 udvarra tagolódik, 2 az óvodás gyermekek számára, 1 a bölcsődések szabadlevegőn való tartózkodását biztosítja. Az udvarrészekben játszó, pihenő és sportterek lesznek kialakítva, valamint terveink szerint a környezeti nevelést demonstráló kialakításra is sor kerül, ahol közvetlen környezetben bővíthetik ismereteiket a zöldségekről, gyümölcsökről, növényekről a gyermekek.

Az új óvoda nyitórendezvényére, az ünnepélyes alapkőletételre 2010. február. 25.-én 15.30-kor kerül sor.

Varró Gyuláné
Intézményvezető