Bemutatkozás | Híreink | Csoportok | Bölcsőde
Tehetségműhely | Alapítványok | Szervezeti felépítés
HÍREINK

Decemberben történt:
2012. január 13.
Megtekintve 1126 alkalommal
Karácsonyi ünnepség

 Karácsonyi ünnepség 

A nagycsoportos gyerekek és óvónénik több héten keresztül izgatottan, de annál nagyobb lelkesedéssel és örömmel próbáltak a karácsonyi ünnepségre. 
A kis- és középső csoportos gyerekek pedig óvó nénijük segítségével mézeskalácsot sütöttek, valamint dekorációként hópelyheket vágtunk. 
Így mindenki részt vett a karácsonyi készülődésben.
Ünnepség helyszíneként a helyi Művelődési házat választottuk. A főpróbát is ott tartottuk, amelyre eljött az óvoda apraja, nagyja. A nagycsoportosok bemutatták műsoraikat a kis, és középsős ovistársaiknak, akik tapssal fejezték ki tetszésüket. 
Néhány nappal karácsony előtt december 22. én került sor a Mese- Vár óvoda és Bölcsőde Nagykarácsonyi ünnepségére.
Különösen fontosnak tartjuk, hogy még szebbé, meghittebbé tegyük a karácsonyt. 
Már belépéskor kedveskedtünk egy kis ajándékkal, mézeskaláccsal, amely meglepetésként ért mindenkit. A meghívott vendégeket, a tanító néniket, valamint a fellépő nagycsoportos gyermekek szüleit, testvéreit, nagyszüleit, rokonait.
Az intézmény vezetője és a helyettese köszöntötte a vendégeket.
S ezt követően léptek színpadra a mai nap „főszereplői”
Hagyományként a nagycsoportos óvodások készültek kis műsorral. 
Ebben az évben a Napsugár, a Nyuszi, a Pillangó és a Tündér csoport.
Elsőként a Napsugár csoport gyermekei  mutatták be  a Hópelyhek táncát” . Felkészítő óvodapedagógusok Aranyné Fogarasi Julianna /Jutka néni/, Tikász Ferencné /Piroska néni/, segítőjük Bakk Imréné /Manyika néni/ volt. 
Majd a Nyuszi csoport műsora következett, amely a" Karácsonyi készülődésről "szólt. Köszöntővel kezdődött adventtel folytatódott, s majd az "Eltévedt őzike"című mesét játszották el versekkel, dalokkal,a hópelyhek táncával fűszerezve. Végül közösen elénekelték a kiskarácsony kezdetű dalt. Felkészítette a gyerekeket Papp Sándorné / Viola néni/ és Nagy Éva  /Évike néni./, akinek a munkáját segítette Szilágyi Józsefné /Rozika néni/. 
Harmadik fellépő a Pillangó csoport volt. Egy táncot mutattak be, mely a fenyőfák ébredéséről szólt. 
Egy gyönyörű tündér, aki felébresztette őket, a fák, pedig táncra perdülve együtt ünnepeltek, s így kívántak mindenkinek Békés, Boldog Ünnepeket. 
A táncot betanította Szőllősi Albertné,/ Viola néni/, és Kiss Tiborné/ Irmuska néni/, segítségükre volt Kissné Bottyán Erika /Erika néni/ .Követte őket a Tündér csoport „Kisded született” című betlehemes játékot mutattak be, az önzetlen szeretet és összetartozás érzésének fontosságát, vagyis a karácsony valódi értékét.
Dienes Zoltánné/ Ági néni/,és  Erdei Lászlóné,/ Ica néni /készítette fel a gyerekeket és Békési Lajosné/ Gizike néni /segédkezett. 
Legvégül színpadra lépett a négy nagycsoport és közösen elénekelték a Kiskarácsony nagykarácsony kezdetű dalt. A gyerekek gyertyát gyújtottak, míg az óvónénik csillagszórót. 
Ez volt a nap záró jelenete.
                                                            Nagy Éva
                                                      óvodapedagógusKorábbi híreink:
2012. január 13. - Karácsonyi üdvözlőlapokat készítettek a Mese- Vár Óvoda és Bölcsőde óvodásai
2012. január 05. - MEGHÍVÓ
2012. január 01. - Újévi köszöntő
2011. december 28. - Köszönet
2011. december 15. - RAJZVERSENY