Bemutatkozás | Híreink | Csoportok | Bölcsőde
Tehetségműhely | Alapítványok | Szervezeti felépítés
HÍREINK

Zöld Kaland Tehetségműhely a Mese – Vár Óvodában
(2014.05.26.)
A 2013/2014-es nevelési évben 13 nagycsoportos óvodás vett részt a Zöld Kaland Tehetségműhely foglalkozásain
Bővebben >>>

Közlekedési nap óvodánkban
(2014.05.26.)
Intézményünkben az óvodai tevékenységrendszer egészébe szervesen illeszkedik, és igen fontos része a közlekedésre nevelés.
Bővebben >>>

Iciri-piciri bábtalálkozón vettek részt a Mese-Vár Óvoda és Bölcsőde nagycsoportosai.
(2014.05.26.)
2014. március 19-én került megrendezésre a már hagyománnyá vált Iciri-piciri Óvodás Bábcsoportok Térségi Találkozója, a Debreceni Művelődési Központ Újkerti Közösségi Házában
Bővebben >>>

EGÉSZSÉGHÉT 2014 . ÁPRILIS 7-11
(2014.04.04.)
EGÉSZSÉGHÉT
Ideje: 2014. április 7.-11.-ig
A hét programjai
Bővebben >>>

Óvodánk Zöld Óvoda lett.
(2014.03.31.)
Több éve, tudatosan készülünk arra, hogy óvodánkban is elültessük a természet iránti szeretetet, annak megóvását, környezetünk védelmét. Helyi Pedagógiai Programunk a Tevékenységközpontú Óvodai Nevelési Programra épül. A környezeti nevelés hangsúlyos módon jelenik meg a programban. Adottságokat, tényezőket számba véve a környezet tevékeny megismerése a célunk, az egészséges életmódra nevelés az egyéni fejlesztés és differenciált bánásmód mellett.

Új óvodánk alternatív energia felhasználásával működik, napkollektor állítja elő a használati meleg vizet, geotermikus fűtési rendszer biztosítja télen a csoportszobák megfelelő hőmérsékletét. A csoportszobák berendezési tárgyai és eszközei természetes anyagok felhasználásával készültek. Sok növény és virág díszíti óvodánkat.

Az óvoda udvarán biztonságos játékeszközök adnak lehetőséget a többféle mozgásforma végzésére. KRESZ parkot alakítottunk ki, és megtörtént az ivókút kiépítése is. Nagycsoportosaink részére kiskert van kialakítva, hogy részt vegyenek a növények gondozásában, és mindenki számára nyomon követhető az elvetett magvak fejlődése. Minden csoport rendelkezik komposztáló ládával, szelektíven gyűjtik a hulladékot. Részt veszünk környezeti programokban, papírgyűjtés, műanyag palackok gyűjtése.

Kirándulásokat szervezünk a természetbe, megismerjük épített környezetünket. A természet és környezetvédelem „Zöld” jeles napjai (Takarítási világnap, Állatok világnapja, Víz világnapja, Föld világnapja) beépítésre kerül a csoportok tevékenységrendszerébe. E témákban projekt heteket szervezünk a teljesebb ismeret és élmény nyújtás érdekében.

A környezeti nevelésünk szorosan összefonódik az egészséges életmódra neveléssel. Zöldség és gyümölcsfogyasztás naponta, melyhez a szülők is hozzájárulnak az otthonról hozott zöldségekkel, gyümölcsökkel. „Egészség hét” rendezvényünket minden évben megrendezzük. Kiemelt projekt volt az „Egészségsziget”, melyen a szülők is aktívan vettek részt. Minden évben, év elején Dr. Baráth Ildikó gyermekorvos meghívásával tartunk előadást a gyermekbetegségek kivédése érdekében. Az elsősegélynyújtást Békési Lajos mentőtiszt oktatja évente egyszer az érdeklődő szülőknek és minden óvodai dolgozónak.

Ezek a megvalósult programjaink járultak ahhoz, hogy 2013. januárban átvehettük a Mezőgazdasági Minisztérium és az Emberi Erőforrás Minisztériumának kitüntető oklevelét, a „Zöld Óvoda”címet.

Nevelő munkánkat továbbra is a környezet megóvása, a természeti és az építette környezet megismerése, védelme és óvása szellemében kívánjuk folytatni.

Varró Gyuláné
Intézményvezető
Bővebben >>>