KÖSZÖNTŐ

Szeretettel köszöntjük önöket a Mese-Vár Óvoda és Bölcsőde honlapján. Reméljük a honlap segítségével több információt, átfogóbb képet kapnak intézményünkről. Büszkék vagyunk az itt folyó pedagógiai munkára, a kultúrált környezetre, gyermekeinkre. Köszönjük a sok segítséget, amit a várostól, a szülőktől, támogatóktól kapunk.

Mese-Vár Óvoda és Bölcsőde

HÍREINK

SULI-NÉZŐ
2011. április 04.
Megtekintve 1471 alkalommal
Nagycsoportosok vagyunk, és iskolába készülünk.

     Nagycsoportosok vagyunk, és iskolába készülünk. Ez mind a szülő, mind a gyerekek számára nem könnyű, ugyanakkor sok szempontból izgalmas időszak. Életformaváltást, új kihívásokat, nagyobb terhelést jelent, hogy megkönnyítsük számukra a beilleszkedést, különböző iskolai programokban veszünk részt. Decemberben a „Mikulás kupán”, februárban az iskolások főpróbáján voltunk. Legutóbb március 21-én a „SULI-NÉZŐ” napokra vártak bennünket a leendő első osztályos tanító nénik.
    Minden nagycsoportos óvodás megnézhette milyen is a tanterem, iskolatábla, beülhetett az iskolapadba, meghallgattuk a csengőszót, majd kezdődhetett a munka. A mi csoportunk először Tóthné Kati nénivel és Siposné Kriszti nénivel ismerkedhetett meg. Majd mindenki megmutathatta milyen „varázsujjal” tud tavasztündért ragasztani.
A következő tanteremben Gyüréné Éva néni és Turányiné Betti néni várt bennünket, ahol az „ügyes kezek” tarisznyát varrtak és díszítettek.
    A harmadik állomáson Nagyné Ildikó néni és Kissné Éva nénivel ismerkedtünk. Itt a tavasszal kapcsolatos különféle játékos feladatokat oldottak meg a gyerekek, majd a „ Táncos lábak” perdültek- fordultak. Ajándékba „Komatálat” kaptunk, melyben sokféle gyümölcs volt, hogy egészségesen kezdhessék az iskolát. Mindezen nehéz feladatok után kicsit már fáradtan érkeztünk a tornaterembe, ahol Hatháziné Szili néni és Béresné Kati néni nem kegyelmezett, mert olyan érdekes és izgalmas versenyjátékokat játszhattunk, hogy senki nem akarta kihagyni. Az ajándékba kapott fejdísz és dicsérő oklevél volt a jutalom. Sikerült felkelteni a gyerekek érdeklődését az iskola iránt. Vannak kérdéseik és készülnek. A tanító nénik kedvesek, aranyosak voltak.
Májusban mi várjuk őket az óvodában.

Luxederné Lászlóné

óvodapedagógus

Képek:Korábbi híreink:
2011. március 28. - Óvodai beíratás
2011. március 24. - Térségi Tehetségsegítő Munkaközösség
2011. március 22. - Ovifoci az Óvodában
2011. március 08. - Farsang a Mese-Vár óvodában
2011. március 07. - Bölcsőde mulatsága

<<< Korábbi híreink >>>