KÖSZÖNTŐ

Szeretettel köszöntjük önöket a Mese-Vár Óvoda és Bölcsőde honlapján. Reméljük a honlap segítségével több információt, átfogóbb képet kapnak intézményünkről. Büszkék vagyunk az itt folyó pedagógiai munkára, a kultúrált környezetre, gyermekeinkre. Köszönjük a sok segítséget, amit a várostól, a szülőktől, támogatóktól kapunk.

Mese-Vár Óvoda és Bölcsőde

HÍREINK

Kirándulás a „Kiss” tanyára
2016. szeptember 23.
Megtekintve 645 alkalommal
A Zöld kaland tehetségműhely kirándulása

 Kirándulás a „Kiss” tanyára

Egy szép tavaszi napon autóbusszal elutaztunk a „Kiss” tanyára, hogy betekintést nyerjünk a háziállatok birodalmába. Arra nem is gondoltunk, hogy mennyi élményben lesz még részünk ezen a kis tanyán.

Meleg, szeretetteljes fogadtatásban részesültünk. Megcsodáltuk a tornácos kis házat színes virágaival, udvarát csodálatos fáival, bokraival, (glinko- biloba, selyemakác, füge, gránátalma, stb.).

A házi állatok birodalmán keresztül haladtunk tovább. Minden állat a saját óljában volt megtalálható.

Elsőnek az udvar őrével találkoztunk, a kutyával, aki nagyon barátságosan fogadott bennünket, majd jöttek sorra a látnivalók. A színben éppen táplálkozott a tehén, mellette volt a kisborja, majd a sertés kismalacaival, kecskemama gidáival, bárányok, barikák és két rakoncátlan póniló. Meg is simogathattunk néhányat, olyan szelídek voltak.

A megismerhettük a baromfiudvar sokféleségét is (liba, kacsa, gyöngytyúk, tyúk, kakas, pulyka és kicsinyeik).

Az állatok szelídek, egészségesek, jól tápláltak voltak, óljaikat tisztán tartották. A háziak nagy szeretettel meséltek róluk. Elmesélték velük kapcsolatos élményeiket, hasznuk, tartásuk, etetésük módját, fortélyait.

Egy kicsit szétnézhettünk a veteményes kertben is, megneveztük a konyhakerti növényeket (paprika, paradicsom, petrezselyem, káposzta, mángold, szamóca, rebarbara stb.).

A házigazda pogácsával és gyümölcsteával vendégelt meg bennünket. Pihenés közben beszélgettük a látottakról, hallottakról. Sok új kifejezéssel bővült a gyermekek szókincse. Vidáman énekeltünk állatokról szóló énekeket, verseltünk, mondókáztunk.

Fáradtan, de csodálatos élményekkel, ismerettel gazdagodva tértünk vissza az óvodába.

 

Andrási Tiborné 

Tehetségműhely vezető 

Képek:<<< Korábbi híreink >>>