KÖSZÖNTŐ

Szeretettel köszöntjük önöket a Mese-Vár Óvoda és Bölcsőde honlapján. Reméljük a honlap segítségével több információt, átfogóbb képet kapnak intézményünkről. Büszkék vagyunk az itt folyó pedagógiai munkára, a kultúrált környezetre, gyermekeinkre. Köszönjük a sok segítséget, amit a várostól, a szülőktől, támogatóktól kapunk.

Mese-Vár Óvoda és Bölcsőde

HÍREINK

„Ha madarat szeretsz, égbolt legyél, ne kalitka” (Szabó T. Anna)
2017. december 21.
Megtekintve 328 alkalommal
A Zöld Óvoda Hálózat tagjaként helyi nevelési programunkban fontos szerepet játszik a környezeti nevelés, a gyermekek természettudatos magatartás formálása, a környezetünkben élő növény- és állatvilág megismerése, óvása, a „Zöld” jeles napok megünneplése

Környezetvédő tevékenységünket folytatva idén a madárbarát óvoda cím elnyerésére törekedtünk, ezért felvettük a kapcsolatot a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesülettel. A Madárbarát cím megszerzésének feltétele, hogy odúkat, etetőket, itatókat helyezzünk óvodánk kertjébe és ezeket folyamatosan működtessünk. Udvarunk adottságai tökéletesek fákkal, bokrokkal rendelkezünk, melyekre már több madárodút és etetőt is telepítettünk, így sokféle madár fordul meg és költ kertünkben.  (Pl. sarlós fecske, kék cinege, szén cinege, feketerigó, rozsdafarkú, gerle, stb.) Apró szárnyas barátaik életét régóta figyelemmel kísérjük, ellátásukról minden évszakban folyamatosan gondoskodunk.

A téli időszakban kiemelt feladatatunk a madárvédelem. Ilyenkor legfontosabb feladatunk a hó és tartós hideg megérkezésével az etetés megkezdése, és az egész éves itatás folytatása. Az idén először megünnepeltük a madarak karácsonyát. A környezeti munkaközösség tagjai esztétikus madárkalácsot és sok más ínyencséget készítettek, mellyel „Jó gyakorlat” keretei között a Százszorszép csoportba járó gyermekek feldíszítették az óvoda udvarán lévő fenyőfát a madaraknak. 

A hóolvadást követően abbahagyjuk a madáretetést. Nyáron sem tétlenkedhet egy igazi madárbarát! A száraz, vízhiányos időszakban gondoskodunk a madarak itatásáról. A télen kitartóan etetett madarak nyáron is fáinkon, bokrainkon maradnak, s megajándékoznak bennünket csicsergésükkel.

Kitartó munkánk elismeréseként büszkén hirdethetjük, hogy a Magyar Madárvédelmi Egyesülettől megkaptuk a „Madárbarát Óvoda” címet igazoló táblát.

 Andrási Tiborné 

Munkaközösség vezető 

Képek találhatóak a galériánkban Madárkarácsony címmel 
Korábbi híreink:

<<< Korábbi híreink >>>