KÖSZÖNTŐ

Szeretettel köszöntjük önöket a Mese-Vár Óvoda és Bölcsőde honlapján. Reméljük a honlap segítségével több információt, átfogóbb képet kapnak intézményünkről. Büszkék vagyunk az itt folyó pedagógiai munkára, a kultúrált környezetre, gyermekeinkre. Köszönjük a sok segítséget, amit a várostól, a szülőktől, támogatóktól kapunk.

Mese-Vár Óvoda és Bölcsőde

HÍREINK

Sulinéző napok
2019. április 30.
Megtekintve 527 alkalommal
Sulinéző napok

Minden évben szeretettel várják a nagycsoportos óvodásokat az iskolába a tanító nénik. A gyermekek nagy izgalommal készülnek erre a napra, ahol az iskolával, az elsős tanító nénikkel, az osztálytermekkel ismerkedhetnek meg. Idén, a Csutkamanó, a Gézengúz, a Pillangó, a Napsugár és a Csicsergő csoportból 2 gyermek látogatott el az iskolába.

Minden tanító néni játékos foglalkozással készült.

„Csodasuli” Homoki Barnabásné - Varróné Szőllősi Edit, egy madárijesztős mesével fogadtak minket, ahol kérték a gyermekek segítségét az okos táblához. A mese végén egy „iskola virágot” ragaszthattak a gyermekek, hogy emlékeztesse őket a mai napra.

„Tavaszi kapunyitogató” Kunné Gál Edit – Tóthné Szegedi Ágnes tanító nénik tavaszi játékokat, találós kérdéseket tettek fel a gyermekeknek, akik hamar kitalálták és mondták a megfejtéseket. Az ajándék kiscsibe volt, amit a 4.-esek készítettek.

„Játékos tavaszvárás” Turányiné Balogh Beatrix – Hack Ágnes tanító nénik, téli-tavaszi képek kirakására szólította ki a táblához a gyermekeket, utána kis nyuszit ragasztottak.

„Mancs őrjárat az iskolában” Kissné Rutterschmidt Éva – Hatházi Veronika tanító néni a mancs őrjárat kutyáit hívták segítségül a játékos feladatokhoz, az okos táblához, amit az óvodások nagyon élveztek. Az ajándék nyakba akasztható mancs őrjáratos kép volt.

A gyermekek a játékos feladatokkal betekintést nyerhettek az iskola életébe, ami felkeltette érdeklődésüket az iskola iránt. Szeptemberben izgatottan lépik át az iskola kapuját.

Köszönjük a tanító nénik bemutatkozását, ahol a gyermekek megismerhették őket. A játékos feladatokkal sikerélményhez juttatták az óvodásokat. A leendő iskolások betekintést nyerhettek az iskola életébe.

Április 3.-án Szülői Értekezletre vártuk a Mese – Vár Óvodába minden iskolába készülő gyermek szüleit.

Eljöttek Pálóczi Gábor, az iskola igazgatója, a szeptemberben első osztályos tanító nénik,  a művészeti iskola 2 növendéke, akik megmutatták, mennyit tanultak egy év alatt, a művészeti iskola képviseletében Fazakas Árpád és Péntekné Bíró Edit, és az egyházak képviselői.

Az Óvoda intézmény vezetője, Nagy Éva köszöntötte a megjelenteket. Szabóné Vass Márta beszélt az iskola érettségről.

Pálóczi Gábor mindenre kiterjedően elmondta a beíratással kapcsolatos tudnivalókat és beszélt az iskola felszereltségéről, és az elsősök iskolán kívüli lehetőségeiről.

Az értekezlet után a szülők feltehették a kérdéseiket.

Április. 29.-én az óvó nénik és a nagycsoportos gyermekek várják az első osztályos tanító néniket az Óvodába, a Csutkamanó csoportba Szakállas Gyuláné - Szabó József Attiláné, a Napsugár csoportba Aranyné Fogarasi Julianna - Tikász Ferencné, a Gézengúz csoportba Gáti Sándorné - Szőllősi Erika, a Pillangó csoportba Szőllősi Albertné - Kiss Bianka, ahol a tanító nénik játékos foglalkozásokon ismerkedhetnek a gyermekekkel.

                                                                                                  Tikász Ferencné                                                                           Óvoda –iskola összekötő
<<< Korábbi híreink >>>