KÖSZÖNTŐ

Szeretettel köszöntjük önöket a Mese-Vár Óvoda és Bölcsőde honlapján. Reméljük a honlap segítségével több információt, átfogóbb képet kapnak intézményünkről. Büszkék vagyunk az itt folyó pedagógiai munkára, a kultúrált környezetre, gyermekeinkre. Köszönjük a sok segítséget, amit a várostól, a szülőktől, támogatóktól kapunk.

Mese-Vár Óvoda és Bölcsőde

HÍREINK

Közlemény óvodai és bölcsődei gyermekfelügyeletről
2020. április 14.
Megtekintve 269 alkalommal
Az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet során teendő intézkedésekről (II.) szóló 45/2020. (III. 14.) Korm. rendelet 2. §-a értelmében Derecske Város Polgármestere a Mese – Vár Óvoda és Bölcsőde intézményben rendkívüli zárva tartást rendelt el 2020. március 17. (kedd) naptól. Az intézkedés visszavonásig érvényes.

Intézményünk 2020. április 14.-től ügyeletet biztosít.

 Az óvodára és a bölcsődére vonatkozó szabályok április 14-e, (keddtől):

Az intézményünkben az óvodai és a bölcsődei ellátás átmenetileg továbbra is szünetel. Ezen időszak alatt kizárólag gyermekfelügyeletet biztosítunk azok számára, akik semmilyen formában nem tudják megoldani gyermekük felügyeletét.

Elsősorban azoknak a gyermeknek a felügyeletét szeretnénk biztosítani, akik olyan helyen dolgoznak, ahol elengedhetetlen a szülő személyes jelenléte.

A gyermekfelügyelettel kapcsolatos további tudnivalók:         

a)    Tekintettel arra, hogy a GYED-en, GYES-en lévő szülők meg tudják oldani óvodás, illetve bölcsődés korú gyermekeik felügyeletét, gyermekeiket átmenetileg óvodába, illetve bölcsődébe nem hozhatják.

b)    Az intézményünk nem fogadja azokat a gyermekeket, akik, vagy akiknek szülei, vagy velük egy háztartásban élő hozzátartozójuk az elmúlt két hétben külföldön tartózkodott.

c)    A lázas beteg gyermek, vagy akivel közös háztartásban lázas személy él, nem jelenhet meg a felügyeletben sem, amennyiben mégis megjelenik, és ezt az állapotot az intézmény dolgozói észlelik, a gyermek hazaküldéséről haladéktalanul intézkedik.

d)    Ahhoz, hogy a gyermekfelügyelet szervezhető legyen, a szülőktől nyilatkozatot kérünk. A nyilatkozat a „Dokumentumok” fül alatt található.

Fontos, hogy csak a kitöltött, és visszaküldött nyilatkozattal rendelkező gyermekeket tudjuk fogadni az intézményünkben!

Hangsúlyozottan kérjük a szülőket, hogy csak nagyon fontos, indokolt esetben kérjék az ügyeleti ellátást!

Az ügyelet igénylésénél előnyt élveznek az alábbi munkakörökben dolgozók:

1. egészségügyi dolgozó
2. gyógyszertári dolgozó
3. élelmiszerbolti dolgozó
4. rendvédelmi szervnél dolgozó
5. bármely hatóság dolgozója
6. közszolgálati dolgozó
7. egyéb (egyéni elbírálás szerint történik)

Kérünk mindenki megértését, hogy a fennálló helyzet miatt a kísérők egymástól 1,5 méter távolságra várakozzanak az épületen kívül, az intézményünk dolgozói kísérik be a gyermekeket a csoportszobákba.

Hangsúlyozni kívánjuk, hogy csak nagyon indokolt esetben vehető igénybe a felügyelet!

A szülő a kitöltött nyilatkozatot e-mailen: 

derovib@gmail.com  juttassa el az intézményünkbe.

Ahhoz, hogy a felügyelet illetve az étkeztetés megszervezhető legyen, szükséges arról is nyilatkozni, hogy előreláthatóan mely napokon igényli az ellátást.

Minden igényre visszajelzést küldünk.

Hangsúlyozni kívánjuk, hogy csak nagyon indokolt esetben vehető igénybe a felügyelet, és minden napot megelőzően szükséges a pontos létszámfelmérés az étkezés rendelése érdekében.

 

Derecske, 2020. április 14.

                                                                                                                                                                  Nagy Éva                                                                 intézményvezető
Korábbi híreink:
2020. április 06. - Közlemény az óvodai beiratkozásról
2020. április 02. - Tájékoztatás gyermekétkezéssel kapcsolatban
2020. április 01. - Közlemény a beiratkozásról
2020. április 01. - Bölcsődei felvétel
2020. március 23. - Elérhetőségeink:

<<< Korábbi híreink >>>