KÖSZÖNTŐ

Szeretettel köszöntjük önöket a Mese-Vár Óvoda és Bölcsőde honlapján. Reméljük a honlap segítségével több információt, átfogóbb képet kapnak intézményünkről. Büszkék vagyunk az itt folyó pedagógiai munkára, a kultúrált környezetre, gyermekeinkre. Köszönjük a sok segítséget, amit a várostól, a szülőktől, támogatóktól kapunk.

Mese-Vár Óvoda és Bölcsőde

HÍREINK

Állatok világnapja
2021. október 04.
Megtekintve 82 alkalommal
A Gézengúz és a Pillangó csoport a Nyíregyházi Vadasparkban, a Csutkamanó és a Nyuszi csoport a Debreceni Állatkertben és a Tündér csoport egy tanyán voltak az "Állatok világnapja" alkalmából.

Gézengúz és Pillangó csoport:

Az állatok világnapja alkalmából október 6-án a Gézengúz és a Pillangó csoport a Nyíregyházi Állatparkba látogatott el. A gyerekek izgatottan várták, hogy lássák az állatokat. Az időjárás is nagyon kedvező volt számunkra, gyönyörű, őszi napsütés volt azon a napon. A séta során láthattunk tigrist, oroszlánt, zsiráfot, majmot, elefántot és még sok más állatot. Részt vettünk egy fókashow-n is, a gyerekek nagy lelkesedéssel figyelték a mutatványokat. Kipróbálhattuk az állatkerten belüli, jól felszerelt játszóteret is. A gyerekek nagyon élvezték a vadasparkban töltött órákat, jóleső fáradtsággal értünk haza az egész napos program után.

Csutkamanó és Nyuszi csoport:

Állatkerti élményszerző kirándulás Ebben az évben a koronavírus helyzet megengedte, hogy elvigyük a gyermekeket egy élményszerző kirándulásra. Az állatok világnapja alkalmából egy állatkerti látogatást választottunk. Ez volt a csoport első kirándulása. A gyermekek már hetekkel az időpont előtt izgatottan várták és számolták az utazás napját. A helyszínre busszal jutottunk el, ami már önmagában élményszerű volt a gyermekek számára. Megismerkedhettek sok állattal és tanulhattak életmódjukról, táplálkozásukról, testfelépítésükről. Az állatkerten belül izgatottan vették birtokba a játszóteret, ahol eltöltöttünk egy kis időt. Mindeközben terméseket, tobozokat gyűjtöttünk, melyet felhasználtunk a későbbi tevékenységeinkben. Sok élménnyel gazdagodhattunk ezen a napon.

Tündér csoport:

Az Állatok világnapja alkalmából, Október 7-én a Tündér csoportba járó nagycsoportos gyerekek kirándulást tettek Kiss Zoltán és családjának tanyájára. Az élményeinket fokozta, hogy a helyszínre lovas szekérrel utaztunk. A tanyán a házigazda részletes beszámolót tartott az ott lakó háziállatokról, kicsinyeikről, gondozásukról, tartásukról. A délelőtt során, számos új ismerettel és élménnyel gazdagodtak a csoportba járó gyerekek. A nyuszi simogatást mindenki kipróbálta, és arra is fény derült, hogy a libatojást miért nem tudjuk összeroppantani a két ujjunk között.

A tanya szomszédságában lévő szőlőskertben a gyerekek kipróbálhatták a szőlő szüretelést, valamint megismerkedhettek a szőlő feldolgozásához szükséges eszközökkel. Az ott leszedett szőlőből, másnap a csoportban szőlőlevet készítettünk.

Képek:

Gézengúz és Pillangó csoport

Csutkamanó csoport

Tündér csoport

Nyuszi csoportKorábbi híreink:
2021. szeptember 19. - Szülői értekezleteink
2021. szeptember 17. - TÁJÉKOZTATÁS
2021. szeptember 10. - Őszi papírgyűjtés
2021. augusztus 11. - TÁJÉKOZTATÓ INTÉZMÉNYI GYERMEKÉTKEZTETÉSRŐL 2021.
2021. június 28. - 1 fő Óvodapedagógus állás meghirdetése

<<< Korábbi híreink >>>