KÖSZÖNTŐ

Szeretettel köszöntjük önöket a Mese-Vár Óvoda és Bölcsőde honlapján. Reméljük a honlap segítségével több információt, átfogóbb képet kapnak intézményünkről. Büszkék vagyunk az itt folyó pedagógiai munkára, a kultúrált környezetre, gyermekeinkre. Köszönjük a sok segítséget, amit a várostól, a szülőktől, támogatóktól kapunk.

Mese-Vár Óvoda és Bölcsőde

HÍREINK

Állatok Világnapja a Mese-Vár Óvodában
2022. október 28.
Megtekintve 56 alkalommal
Az Állatok Világnapja alkalmából 2022 októberében két alkalommal vettek részt óvodásaink kutyás bemutatón, mely során megismerhették a segítő és rendőrkutyák viselkedését, feladatait, jellemzőit munkavégzésük során.

Győriné Hargitay Andrea terapeuta és segítő kutyája „Ropi” tartott óvodánk kiscsoportosainak interaktív foglalkozást. A Százszorszép, Tündér, Pillangó és Napsugár csoportba járó gyerekek egészen közelről ismerkedhettek meg a fekete labrador kutyussal, akivel együtt tornáztak, mondókáztak, ezáltal mosolyt csalt a gyerekek arcára. Ropi segítségével a gyerekek megtapasztalhatták, hogyan is kell egy kutyát ellátni, gondozni. Természetesen a simogatás, az odabújás és a közös játék sem maradhatott el a délelőtt folyamán.

 

Nagycsoportosaink, a Csutkamanó, Hétszínvirág, Gézengúz és Csicsergő csoportok a Derecskei Rendőrőrs munkatársainak mozgalmas és érdekes bemutatóján vehettek részt. A gyerekek nagy izgalommal és érdeklődéssel fogadták a kutyákat, akikkel egészen közelről megismerkedhettek, a bemutató során megfigyelhették mindennapi feladataikat. A gyerekek nagy örömmel vettek részt a kutyával való közös kötélhúzásban, magasugrásban és nagy tapssal jutalmazták meg az óvoda csúszdáján lecsúszó „játékos” rendőr kutyust.

 

Kelemen-Csizmadia Marianna

Óvodapedagógus
Korábbi híreink:

<<< Korábbi híreink >>>