KÖSZÖNTŐ

Szeretettel köszöntjük önöket a Mese-Vár Óvoda és Bölcsőde honlapján. Reméljük a honlap segítségével több információt, átfogóbb képet kapnak intézményünkről. Büszkék vagyunk az itt folyó pedagógiai munkára, a kultúrált környezetre, gyermekeinkre. Köszönjük a sok segítséget, amit a várostól, a szülőktől, támogatóktól kapunk.

Mese-Vár Óvoda és Bölcsőde

HÍREINK

Derecskei Vízmű látogatása
2024. március 22.
Megtekintve 12 alkalommal
A Víz Világnapjának közeledtével a Derecskei Mese-Vár Óvoda két csoportja (Mókus és Százszorszép csoport) elérkezettnek látták az időt, hogy kétnapos, hivatalos látogatást tegyenek a helyi vízműtelepen.

Az expedíciós küldöttség tagjai kísérőikkel kiegészülve keresték fel célállomást, ahol szabályos „tárlatvezetésben” részesülhettek. A népes delegáció tagjai először a Mókus csoportba tömörülve érkeztek (26 gyermek 3 felnőtt), majd a második napon már a tavasz ihlette Százszorszép egységgel (29 gyermek, 4 felnőtt) járták végig a víztermelés folyamatának rejtélyes stációit.

Az egységben dolgozó szakemberek - Papp Ferenc és Takács József kollégáink – a gyerekek számára is érthetően mutatták be a víz útját, a nyersvíz kitermelésének négyféle módját, miközben igyekeztek a bonyolult technológiai folyamatokat is érzékletesen elmagyarázni. Az élénk és kíváncsi vendégek megtekintették a gépeket és egyéb műszaki berendezéseket is.
 

Kis látogatóink, az alkalomra készülve készítettek s magukkal is hoztak egy kézre húzható vízcsepp kabalákat, mely stílusosan a Plics és a Csilicsepp elnevezést kapta. A túra végén csekély ajándékokkal is kedveskedtek munkatársaink, illetve a böjti hagyományokon némileg túllépve csokitojások is kiosztásra kerültek.
 
A jó hangulatú séta után a gyerekek (és persze az óvodapedagógusok is) hasznos információkkal és élményekkel gazdagon távoztak az üzemlátogatásról.
Képek:Korábbi híreink:

<<< Korábbi híreink >>>