KÖSZÖNTŐ

Szeretettel köszöntjük önöket a Mese-Vár Óvoda és Bölcsőde honlapján. Reméljük a honlap segítségével több információt, átfogóbb képet kapnak intézményünkről. Büszkék vagyunk az itt folyó pedagógiai munkára, a kultúrált környezetre, gyermekeinkre. Köszönjük a sok segítséget, amit a várostól, a szülőktől, támogatóktól kapunk.

Mese-Vár Óvoda és Bölcsőde

HÍREINK

Multikulturális rendezvény
2013. január 03.
Megtekintve 810 alkalommal
Intézményünkben az Integrációs program keretében ebben az évben, 81 HHH gyermeket nevelünk, fejlesztünk integráltan a csoportokban

 Intézményünkben az Integrációs program keretében ebben az évben, 81 HHH gyermeket nevelünk, fejlesztünk integráltan a csoportokban. A fejlesztés mellett folyamatosan törekszünk a család és az óvoda megfelelő támogató kapcsolatának kiépítésében. A célcsoportba tartozó gyermekek szüleinek az óvodai programokra való növekvő látogatásának érdekében 2012. dec. 14-én multikulturális rendezvényt szerveztünk.

Felvettük a kapcsolatot a berettyóújfalui Igazgyöngy Alapítvány és Alapfokú Művészetoktatási Intézménnyel.

Az alapítvány fő tevékenysége a tehetséggondozás, személyiségfejlesztés, különös tekintettel a hátrányos helyzetű gyermekekre.

Felkérésünknek eleget téve az Intézmény Toldi hagyományőrző roma tánccsoportja mutatta be, énekes , táncos műsorát.

A csoport 12- 15 éves korú gyermekek és az őket énekkel, gitárral és kannázással kísérő felnőttek – azonnal megteremtették a magával ragadó hangulatot.

A vidám, csillogó szemű gyermekek tánctehetsége, kultúrájuk közvetítése olyan érzéseket hívott életre a jelenlevőkben, melyek más közegben számukra nem tapasztalhatóak.

A program zárásaként a közönségből a bátrabb felnőttek és gyerekek is bekapcsolódtak a közös táncba, megvillantva tehetségüket, ritmusérzésüket.

A közönség végül vastapssal köszönte meg ezt a hangulatos délutánt, amely méltó példa volt  a kulturált közösségi élmény népszerűsítésére.  

 Varga Sándorné

Óvodapedagógus

Képek:

Korábbi híreink:
2012. december 31. - Újévi köszöntő
2012. december 22. - Kellemes Ünnepeket!
2012. december 04. - Érkezik a Mikulás!
2012. október 26. - Népi Játékok Fesztiválja az Óvodában
2012. október 26. - Őszköszöntő rendezvénysorozat

<<< Korábbi híreink >>>