Cimborák csoport
Csicsergő csoport
Csutkamanó csoport
Gézengúz csoport
Hétszínvirág csoport
Katica csoport
Mókus csoport
Napsugár csoport
Nyuszi csoport
Pillangó csoport
Százszorszép csoport
Tündér csoport

Mese – Vár Óvoda és Bölcsőde

Hétszínvirág csoport

Óvodapedagógusok neve: Varró Krisztina, Baloghné Diószegi Orsolya

Dajka néni: Békési Lászlóné

A 2022-23-es nevelési évet a Hétszínvirág csoportban 29 kisgyermek kezdte el. 15 kisfiú és 14 kislány jár hozzánk. Két gyermek érkezett újonnan hozzánk. Egy kislány és egy kisfiú. A kislány és a kisfiú nyitottak, könnyen beilleszkedtek a csoportba, mert jártak már közösségbe. A csoportba járó gyermekek barátságosan fogadták és bevonták őket a játékaikba.

Az életkor szerinti összetételt tekintve 22 gyermek augusztus 31-ig betöltötte 5. életévét, 6 gyermek szeptemberben tölti az 5. évét és egy gyermek betöltötte a 6. életévét.

A gyermekek az óvoda és a csoport szokás és szabályrendszerét alkalmazzák, betartják. Önállóak a gondozási feladatok ellátása és az önkiszolgálás területén.

A szabadjáték során a játékuk egyre elmélyültebb, kisebb csoportokban, változó összetételben tevékenykednek. Általában a barátok együtt játszanak. A lányok szívesen barátkoznak a fiúkkal, főleg szerepjáték során a babaszobában, babakonyhában, konstrukciós és társas játékoknál, nagyon szeretik az orvosos és boltos játékot is. A kisfiúk szeretnek autózni, építeni, legózni, kirakózni, társasjátékkal játszani.

Örömmel kapcsolódnak be az általunk kezdeményezett tevékenységekbe, egyre kitartóbbak, befejezik az elkezdett munkát. Szeretik a meséket, sokat verselnek, mondókáznak, igénylik a közös énekes játékokat, mindennap rajzolnak, színeznek, gyurmáznak. Kedvelik az élő és élettelen természetet, felfedezik annak szépségét. A nagymozgásos tevékenységbe szívesen, kitartóan vesznek részt.

Pozitív hozzáállásunkkal, felejthetetlen élményekkel szeretnénk a gyermekek óvodai életét szebbé, érdekessé tenni, hogy magabiztos, jókedvű, érdeklődő gyerekek alkossák a Hétszínvirág csoportot.