Cimborák csoport
Csicsergő csoport
Csutkamanó csoport
Gézengúz csoport
Hétszínvirág csoport
Katica csoport
Mókus csoport
Napsugár csoport
Nyuszi csoport
Pillangó csoport
Százszorszép csoport
Tündér csoport

Mese - Vár Óvoda és Bölcsőde

Hétszínvirág csoportja

Óvodapedagógusok: Kiss Etelka, Varró Krisztina

Dajka néni: Békési Lászlóné

A 2021-22-es nevelési évet 26 kisgyermek kezdte el a Hétszínvirág csoportban. 14 kisfiú és 12 kislány jár hozzánk. Egy gyermek érkezett újonnan hozzánk. Egy kislány. A kislány nyitott, könnyen beilleszkedett, mert járt már közösségbe. A csoportba járó gyermekek barátságosan fogadták a kislányt és bevonják játékaikba. Az életkor szerinti összetételt tekintve 21 gyermek augusztus 31-ig betöltötte 4. életévét, 5 gyermek pedig szeptemberben tölti a 4. évét. A gyermekek képességei életkoruknak megfelelőek.

A gyermekek nagyon érdeklődőek, szeretik a meséket, verseket, mondókákat, ölbeli játékokat, énekes játékokat, dalokat. Minden nap rajzolnak, színeznek, gyurmáznak, folyamatosan megismerik a változatos technikákat. A gyermekek az óvoda és a csoport szokás és szabályrendszerét alkalmazzák, betartják. Önállóak a gondozási feladatok ellátása és az önkiszolgálás területén. Egyre több baráti kapcsolat van már a csoportban. Van, amelyik már stabil, de vannak olyanok, amelyek még napról-napra változnak. A szabadjáték során a játékuk egyre elmélyültebb, kisebb csoportokban, változó összetételben tevékenykednek. Általában a barátok együtt játszanak.

Pozitív hozzáállásunkkal, felejthetetlen élményekkel szeretnénk a gyermekek óvodai életét szebbé, érdekessé tenni, hogy magabiztos, jókedvű, érdeklődő gyerekek alkossák a Hétszínvirág csoportot.