Cimborák csoport
Csicsergő csoport
Csutkamanó csoport
Gézengúz csoport
Hétszínvirág csoport
Katica csoport
Mókus csoport
Napsugár csoport
Nyuszi csoport
Pillangó csoport
Százszorszép csoport
Tündér csoport

Mese - Vár Óvoda és Bölcsőde

Katica csoportja

Óvodapedagógusok: Kissné Pelei Ildikó, Nagyné Békési Rita

Dajka néni: Pálfiné Zákány Kitti

A 2021/2022-es nevelési év szeptemberében a "Katica" kis csoportunkban 22 gyermek kezdte meg óvodai életét, melyből 9 a kislány és 13 a kisfiú. A csoportban szeptemberig mindenki betöltötte a 3. életévét. Munkánkat egy dajka néni segíti, aki szerves része csoportunknak és nevelési céljainknak megfelelően segíti munkánkat.

Nagy hangsúlyt fektetünk a szokás- és szabályrendszer rögzítésére és mélyítésére. Fokozottan felhívjuk figyelmüket az alapos kézmosás fontosságára és a fertőtlenítő használatára, tüsszentés és köhögés esetén az újbóli kézmosásra.

Szívesen játszanak az építő-konstruáló játékokkal (LEGO-DUPLO), a szőnyegen építenek, a babaszobában "sütnek-főznek", kedvelik a kirakókat. Minden nap igénylik a kézműves tevékenységeket, színezést, gyurmázást, imádják a mesét, sokat énekelünk, mondókázunk, bekapcsolódnak a mozgásos játékokba. A gyermekek érdeklődőek, nagyon könnyen motiválhatók.

Változatos tevékenységekkel, élményekkel teli programokkal, (zenés műsor, bábszínház, séták), a hagyományok őrzésével, a környezettudatos magatartás megalapozásával igyekszünk a gyermekek óvodás éveit tartalmassá, maradandó emlékekkel gazdaggá tenni.

Célunk, hogy a gyermekek szívesen jöjjenek óvodába, találják meg helyüket a csoportban, élvezzék, hogy a csoportunk tagjai, ahol elfogadják, mindig várják, és szeretik őket, és ahol megmutathatják, és kibontakoztathatják egyéniségüket, egyéni képességeiket.