Cimborák csoport
Csicsergő csoport
Csutkamanó csoport
Gézengúz csoport
Hétszínvirág csoport
Katica csoport
Mókus csoport
Napsugár csoport
Nyuszi csoport
Pillangó csoport
Százszorszép csoport
Tündér csoport

Mese – Vár Óvoda és Bölcsőde

Pillangó csoport

 

 

Óvodapedagógusok neve: Szőllősi Albertné, Nagy – Bene Nikolett

Dajka néni: Kissné Bottyán Erika

 

 

A Pillangó csoportban 27 fő kezdte meg az idei nevelési évet. 3-4 éves korosztály, 16 kislány és 11 kisfiú.

Szeretettel vártuk a gyerekeket. A csoportszobában életkoruknak megfelelő játékokat, könyveket helyeztünk el. A terem igényes díszítésével igyekeztünk a gyermekek számára hangulatosabbá, könnyebbé tenni az első napokat.

A legtöbben sírva érkeztek az első napokban, hetekben, próbáltuk őket megvigasztalni. Volt, aki örömmel, szívesen jött óvodába. Már csak 1 kisfiú érkezik sírva reggel.

Az első hetekben megismertettük a gyermekeket az óvodai szokás- és szabályrendszerrel. A szabályok elfogadása nehézkesen indult, azonban mára már sokat alakultak, elfogadják, a csoport egy része tudja a szokásokat, szabályokat.

A babaszobában szívesen főzőcskéznek a lányok és fiúk egyaránt, de örömmel játszanak az építőszőnyegen is. A gyurmázást, firkálást szinte minden nap igénylik. A játékok során igénylik a jelenlétünket. A játék elrakása még nehezen megy.

Mivel 3-4 éves korosztály vagyunk, így ebben a nevelési évben a kisudvaron játszhatnak a Pillangó csoportosok. Az udvaron a legtöbben megfelelően használják a játékeszközöket, azonban van még 1-2 gyermek, aki a csúszdát nem rendeltetésszerűen használja. Folyamatosan megbeszéljük a szabályokat, vigyázzanak egymás és saját maguk testi épségére.

A csoport szokás- és szabályrendszerét rugalmas napirenddel alapoztuk meg.

Célunk, hogy minden gyermek megtalálja a helyét a csoportban, élvezzék, hogy a csoport tagjai, szeressenek idejárni, ahol elfogadják, szeretik őket, ahol megmutathatják és kibontakoztathatják az egyéniségüket. Célunk, hogy a gyerekek szívesen jöjjenek óvodába, jól érezzék magukat az egész nap folyamán. Időt hagyunk arra, hogy megbízzanak bennünk, megbizonyosodjak arról, hogy gondoskodunk róluk, szeretjük őket, segítségükre vagyunk mindenben. A derűs, szeretetteljes, nyugodt légkör megteremtésével szeretnénk elérni ezeket. Az egyéni fejlettségi szintre és életkori sajátosságokra figyelemmel vagyunk, a differenciálás elvét alkalmazzuk.