Cimborák csoport
Csicsergő csoport
Csutkamanó csoport
Gézengúz csoport
Hétszínvirág csoport
Katica csoport
Mókus csoport
Napsugár csoport
Nyuszi csoport
Pillangó csoport
Százszorszép csoport
Tündér csoport

Mese – Vár Óvoda és Bölcsőde

Tündér csoport

 

 

Óvodapedagógusok neve: Kelemen – Csizmadia Mariann, Kiss Anett

Dajka néni: Kovácsné Csádi Edit

 

A Tündér csoportba járó gyerekek a Mese-Vár Óvoda „legkisebbjei”. 20 kisgyermek kezdte el az óvodai életet 2022/2023-as nevelési év szeptemberében. A csoport homogén életkorú, a nemek aránya egyező, 10 kislány és 10 kisfiú. A gyerekek szeptember elejétől töltik be a 3. évüket, egészen február közepéig. Decemberben 5 kisgyermek kezdi az óvodai életet, így a végső létszámunk 25 fő lesz. A gyerekeket Mariann és Anett óvó nénik várják minden nap és teszik színessé számukra az óvodai életet. Munkánkat Edit dajka néni segíti, aki a nevelési céljainkat tiszteletben tartja, és szerves része a csoport életének.

A szülőkkel együttműködve próbáljuk a csoport szokásait, szabályait építeni, erősíteni.

A gyerekek nyitottak, aktívak, érdeklődőek, számos élmény, ismeret birtokában vannak. Szabad játék során a kislányok szívesen veszik használatba a babszoba játékait, kedvelt játéktevékenységek a babakonyhai főzőcskézés, babaszobában babák öltöztetése, gondozása vagy különböző szerepfelvételek. A fiúk leginkább az építőszőnyegen játszanak konstruáló játékokat az autókkal, repülőkkel és a fa építőelemekkel. Ugyanakkor a lányok és a fiúk is szívesen játszanak asztali játékokkal, mint például DUPLO, tüsi játék, memóriakártyák, és formaillesztő játékok.

Az éneklés, verselés, mondókázás iránt a gyermekek nagyon érdeklődőek, lelkesen kapcsolódnak be a mind a mozgásos, mind pedig az énekes játékokba, ezért a gyermeki spontaneitást figyelembe véve a nap bármely szakaszában biztosítjuk a gyermekek számára ennek a megvalósulását. Kedvelt tevékenységünk a gyurmázás, színezés, festés, barkácsolás, így a délelőttök folyamán mindig van lehetőségük ezeket kipróbálni és gyakorolni.

Célunk, hogy a beszoktatástól kezdődően összetartó kis közösségé kovácsolódjunk, törekedve arra, hogy a közösségben minden kisgyermek megtalálja a helyét, s örömmel lépje át reggelente az óvoda kapuját.